037.35.00.777  062.443.010

4d ultrazvuk300

trudnica300

kontracepcija300

Pojam kontracepcije, osim kao metod zaštite od neželjene trudnoće, ima za cilj i prevenciju. Tačnije, kontracepcija podrazumeva niz metoda edukacije, savetovanja, koji će pojedincu-pre svega adolescentima omogućiti bliža i adekvatna saznanja. Za adolescente  je dobra edukacija naročito važna na početku njihovog seksualnog života.

kontracepcijaU polklinici Multimedika postoji savetovalište za reproduktivno zdravlje žena i mladih, gde vas čekaju odgovori na sva pitanja u vezi sa vašim zdravljem i kontracepcijom.

Možemo s` pravom predpostaviti da je zaštita od neželjene trudnoće - kontracepcija  (contraception; contra – protiv, i conception – začeće) stara koliko i čovečanstvo tj. čovek. To je osnovni i veoma bitan segment svakodnevnog života, kako na individualnom, tako i na planu društvene zajednice.

Kontraceptivi su čuvari resursa zdravstvene zaštite, na vreme prevenirajuci neplanirane trudnoće i njihove moguće neželjene zdravstvene posledice.

Ukoliko ste imali polni odnos bez adekvatne zaštite, a ne želite trudnoću, najefikasnije rešenje je pilula za jutro posle, koju bi trebalo popiti u roku od 72 sata.

Jedno od najidealnijih kontraceptivnih sredstava bi bio kondom, koji ujedno štiti i od polno prenosivih bolelsti. Ako imate stalnog partnera, adekvatnije zaštite od neželjene trudnoća, a ujedno želite i komfor i efikasnost, opredelite se za : spiralu Mirena, anti-bebi pilule ili pak vaginalni prsten, na vama je da izbor zaštite prilagodite vasem životnom dobu.

Na tržištu postoji toliko različitih metoda, stoga bi odabir odgovarajuće metode mogao izgledati kao jedan težak zadatak. Međutim uz samo nekoliko pitanja, zajedno ćemo doći do prave metode kontracepcije za Vas.

 

 

 

Pošaljite zahtev

Popinite ovaj formular da zakažete pregled. Kontaktiraćemo Vas preko e-mail adrese.

5 + 12 = ?

Mi brinemo o vašem zdravlju

Ginekologija. Ginekologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti ženskog reproduktivnog sistema. Naziv ginekologije potiče od grčkih reči „gine"'-žena i „logos"-nauka, tako da je ginekologija u bukvalnom prevodu nauka o ženama. Moderna ginekologija je usko povezana sa akušerstvom te proučava i prati promene u ženskom telu vezane zatrudnoću i porođaj, od momenta začeća do kraja postpartalnog perioda.

hot clinicUrologija je grana kliničke medicine koja se bavi etiologijom, patogenezom i dijagnostikom oboljenja urinarnog trakta kod muškaraca i kod žena, kao i reproduktivnim organima kod muškaraca.

Interna medicina bavi se proučavanjem, lečenjem i sprečavanjem unutrašnjih bolesti (bolesti srca, krvi i krvnih sudova, organa za varenje, pluća i dr.).

Opširnije...

 

Radno vreme

Ponedeljak - petak

08.00 - 21.00

Subotom

08.00 - 15.00

Posetite nas

mapDrinčićeva 27, Kruševac, Srbija

 

map037.35.00.777