037.35.00.777  062.443.010

4d ultrazvuk300

trudnica300

kontracepcija300

Benigna hiperplazija prostate (BHP)

Benigna hiperplazija prostate je nekancerozono (dobroćudno) uvećanje prostate koje može da dovede do poremežaja mokrenja. Učestalost pojave BHP se povećava sa starenjem, pogotovo kod muškaraca posle 50. Godine života. BHP se razvija kao posledica pojačane proliferacije epitela i strome sa smanjenom brzinom apoptoze (izumiranja ćelija).

Rast i razvoj prostate je po duticajem dejstva  androgenih hormona: pod uticajem enzima 5 alfa-reduktaze, testosteronom se pretvara u digidrotestosteron, koji je zadužen za podsticanje sinteze faktora rasta.
Poliklinika-Multimedika-urologija

Benigna fiperplazija prostate se odlikuje stvaranjem čvorića koji su posledica prekomernog rasta ćelija epitela i centralno postavljene strome prostate, što dovodi do pritiska na uretru i ometa mokrenje. Posledica nodularne hierplazije su zadržavanje mokraće, rastezanje bešike i njeno zadebljavanje, kao i upala mokraćne bešike i bubrežne infekcije.

U okviru naše poliklinike obavljamo sledeće delatnosti:

  • Klinički pregledi 

  • Ultrazvučna dijagnostika

  • Dijagnostika i lečenje muškog steriliteta

  • Brisevi

  • Cistoskopija

  • Urološke intervencije

Pošaljite zahtev

Popinite ovaj formular da zakažete pregled. Kontaktiraćemo Vas preko e-mail adrese.

5 + 12 = ?

Mi brinemo o vašem zdravlju

Ginekologija. Ginekologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti ženskog reproduktivnog sistema. Naziv ginekologije potiče od grčkih reči „gine"'-žena i „logos"-nauka, tako da je ginekologija u bukvalnom prevodu nauka o ženama. Moderna ginekologija je usko povezana sa akušerstvom te proučava i prati promene u ženskom telu vezane zatrudnoću i porođaj, od momenta začeća do kraja postpartalnog perioda.

hot clinicUrologija je grana kliničke medicine koja se bavi etiologijom, patogenezom i dijagnostikom oboljenja urinarnog trakta kod muškaraca i kod žena, kao i reproduktivnim organima kod muškaraca.

Interna medicina bavi se proučavanjem, lečenjem i sprečavanjem unutrašnjih bolesti (bolesti srca, krvi i krvnih sudova, organa za varenje, pluća i dr.).

Opširnije...

 

Radno vreme

Ponedeljak - petak

08.00 - 21.00

Subotom

08.00 - 15.00

Posetite nas

mapDrinčićeva 27, Kruševac, Srbija

 

map037.35.00.777